Filmkurser

Film for børn og unge
Film for børn og unge inddrager børn i alderen 3-16 år og giver dem mulighed for at arbejde med filmmediet. Projektet tænkes sammen med dagtilbuds Pædagogiske læreplaner og Folkeskolens Fælles Mål, hvormed der kan arbejdes med skabende filmaktiviteter og (film-)pædagogiske metoder i både dagtilbud og skoler.
Film for børn og unge har sin egen hjemmeside www.filmportalfyn.dk udviklet med støtte fra Undervisningsministeriet.
Fim for Børn og Unge består af følgende 4 filmpakker:
I skoleåret 2017-18 udbydes filmpakker med fokus på filmoplevelse, filmforståelse og filmskaben samt kompetenceudviklingstilbud til pædagoger og lærere i daginstitution og skole - filmpakkerne kan du læse meget mere om på www.filmportalfyn.dk
PixiFilm
På førskoleområdet tilbyder vi Børnebiffen og Film for børn og unge udviklet et filmpædagogiske materiale PiXi koblet på Børnebiffen til børn i daginstitutioner.
Hent PiXi-materialet her
Der er også tilbud om filmpædagogiske kurser for pædagoger, og projektet arbejder i 2017 desuden med udviklingsprojektet PixiFilm 2.0 i samarbejde med Det Danske Filminstitut og 10 udvalgte børnehaver på Fyn. Formålet er at udvikle og optimere varierede filmaktiviteter til de 3-6-årige, at optimere formidlingen heraf til børnehaverne samt at løfte pædagogernes filmpædagogiske kompetencer. Der er tilknyttet følgeforskning på testforløb i børnehaverne ved forsker Steen Søndergaard, UCC. Resultater fra projektet formidles i 2018.
Læs mere om udviklingsprojektet PixiFilm 2.0 her
Skole
Projektet tilbyder filmoplevelser med MSiB og OFF-kortfilm samt Børnebiffen til 0. klasser.
har udviklet et stort undervisningsmateriale og lærerguides til brug i skolen og i fagene dansk og de praktisk-musiske fag - både i indskoling, på mellemtrin og i udskolingen. Materialet er udviklet på baggrund af et stort udviklingsprojekt "Film som praktisk-musisk faglighed" i samarbejde med 11 filmprofilskoler og filmprofessionelle i skoleåret 2015-16.
Hent undervisningsmaterialerne her
Der er etableret samarbejde med 11 fynske skoler som såkaldte Filmprofilskoler, 1 til 2 i 8 fynske kommuner, som Kulturregion Fyn samarbejder med. Sammen med disse filmprofilskoler er der udviklet tværfaglige film- og undervisningsforløb. På baggrund af det store filmpædagogiske udviklingsprojekt i skoleåret 2015-16 har projektet fået udviklet en forskningsrapport og et praksiskatalog i samarbejde med forskerne Kirsten Drotner og Heidi Philipsen fra SDU.
Filmprofilskolerne deltager i netværksdannelse på det filmpædagogiske område og videndeler til glæde for andre skoler i hjemkommunen, og projektet søger at sprede viden og erfaringer med det filmpædagogiske til hele Fyn og resten af landet. Den 24. januar 2017 afholdt Film for børn og unge således et stort nationalt seminar, hvor bl.a. forskningsresulater, praksiskatalog og undervisningsmateriale blev præsenteret.
Filmfaglig task force
Der er oprettet en filmfaglig task force bestående af professionelle film-fagfolk, som underviser lærere og elever i relation til de tværfaglige filmforløb og på kurser for både pædagoger og lærere.
Fra januar 2017 kan de fynske skoler booke en professionel fra task forcen med prisreduktion, idet Kulturregion Fyn dækker noget af udgiften.
FilmFREAK
Film for børn og unge – vil med projektet FilmFREAK understøtte, at vi får flere unge på Fyn til at opdage og udvikle deres interesse og evner for film - og de fagligheder, filmmediet rummer. Hermed vil vi også understøtte den filmfaglige fødekæde på Fyn – og understøtte fremtidens fynske filmtalenter.
Projektet vil udfolde og nuancere perspektiverne for en indsats, der skal understøtte børn og unge, som brænder for filmens fagligheder i bred forstand. Vi vil derfor skabe mulighed for, at de fynske børn og unge både kan dygtiggøre sig inden for de analytiske, de praktisk-håndværksmæssige og de kunstneriske discipliner. Dermed får vi også skabt det bedst mulige fundamentet for, at den filmfaglige fødekæde og filmfaglige synergi kan udvikles og styrkes. Vi ønsker at fremhæve de gode kulturtilbud i fritiden til børn og unge på Fyn; vi vil supplere disse med filmaktiviteter målrettet børn og unge med særlig interesse inden for filmens fagligheder; og vi vil undersøge, hvilken rolle skolen kan spille for at understøtte de film-dedikerede børn og unge. Vi vil med projektet bevidstgøre børn og unge om deres potentiale og muligheder på det filmfaglige område bredt.
Det er projektet FilmFREAKs mål at understøtte børn og unge på Fyn i at udvikle sig kunstnerisk på det filmfaglige område – gennem følgende tre indsatser:
1. Kortlægning & Kampagne // 2. Filmaktiviteter i Fritiden // 3. Filmundersøgelse i Skolen
Vi samarbejder med flg. filmprofilskoler om FilmFREAK: Højby Skole, Højmeskolen, Munkebo Skole, Otterup Realskole og Tallerupskolen
Læs mere om FilmFREAK og hent projektbeskrivelsen her
Vi samarbejder samlet set med:
Det Danske Filminstitut, Dabuf, Med skolen i Biografen
De fynske skoler og børnehaver og særskilt de 11 filmprofilskoler og 10 -børnehaver
De fynske biografer, de fynske folkebiblioteker
Filmprofessionelle i den fynske task force, FilmFyn, 18 Frames, Klar til Film - Station Next, Odense Filmværksted
UCL, UCC
OFF, SVEND - Svendborg Film og Kulturdage samt ikke mindst bibliotekarer, kulturkonsulenter, dagtilbud og skoler i de fynske kommuner.
Undervisningsministeriet
Viborg Animationsværksted
M.fl.
Film for børn og unge / Kulturregion Fyn er støttet af Undervisningsministeriet, Kulturministeriet, Det Danske Filminstitut og FilmFyn.
Projektkoordinator
Trine Mølgaard Jensen
Tlf. +45 5118 0761
Mail: [email protected]